Over mij

Ik ben Elizabeth Hooijenga.
Fysiek ben ik veel bezig met beweging. Vroeger beoefende ik turnen, dans, vechtsport, fitness en tai bo. Met dans won ik een aantal competities en ook in de vechtsport nam ik regelmatig deel aan diverse toernooien en wedstrijden.
Sinds 2012 beoefen ik yoga. Het effect na een les is dat ik mij ontspannen voel, wat vaak nog dagen aanhoudt. In 2016 heb ik een 200uurs Hatha yoga teacher opleiding bij Breath of Life op Kreta gevolgd. Op dat moment woonde ik in Mali (West Afrika) en gaf daar o.a. privé yoga aan vrouwen. In 2020 heb ik de driejarige Hatha yoga docentenopleiding bij Ron van der Post succesvol afgerond.

Yoga

Yoga is voor mij mentaal, fysiek en emotioneel in balans zijn. De yogafilosofie is een manier van leven geworden waarbij er steeds weer geleerd wordt in de dagelijkse praktijk. Mijn lessen zijn dynamisch, nuchter en gericht op balans, focus, lengte, kracht en adem. Vanuit zachte kracht toewerken naar meer lichaamsbewustzijn en daarnaast subtiel grensverleggend werken aan lichaam en geest.

Iedereen kan yoga doen. Bij yoga gaat het er niet om hoe lenig je bent of hoe je boven een matje kunt zweven. Het gaat om plezier te hebben in het fysiek uitdagen van jezelf en het bewustzijn hierin te vergroten. Dit brengt ontspanning, zelfkennis en vertrouwen in lichaam en geest.

Dat gun ik iedereen. Gun jij jezelf yoga?
Hopelijk tot ziens op de mat!
Elizabeth Hooijenga